Accesul mașinilor poluante din București ar putea fi interzis în anumite zone

de
Teodora Iacob
28
January
,
2021

La Ministerul Mediului a avut loc astăzi o nouă întâlnire pe tema poluării. Au participat reprezentanți ai Primăriei Capitalei, primăriilor de sector, precum și specialiști din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și Gărzii Naționale de Mediu. Scopul întâlnirii a fost identificarea de noi măsuri concrete care să lupte cu poluarea. Între ele se numără și restricționarea accesului mașinilor poluante în anumite zone.

Decizia aparține primăriilor

Întrucât România are o procedură de infringement deschisă de Comisia Europeană pe tema poluării, autoritățile locale trebuie să găsească rapid măsuri care să reducă nivelul noxelor. Aceste măsuri vor fi transmise apoi Comisiei Europene.Măsurile se referă la:

  • salubrizarea străzilor
  • gestionarea traficului rutier,
  • accesul vehiculelor poluante în anumite zone
  • eficientizarea transportului public
  • gestionarea șantierelor de construcții
  • încălzirea rezidențială

Specialiștii autorității de mediu au solicitat ca toate măsurile pe care autoritățile locale le vor transmite Ministerului să fie cuantificabile, adaptate specificului local al fiecărui sector, eficiente și clasificate în funcție de termenul de implementare - scurt, mediu și lung.

Participanții au convenit ca, la următoarea întâlnire a grupului de lucru, să se analizeze punctual fiecare măsură transmisă până la data întâlnirii, potrivit unui mesaj postat de Ministerul Mediului pe Facebook.

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul