ANALIZĂ NATURE TALKS. Cât costă transportul public în București VS alte orașe din Europa

de
Teodora Iacob
15
July
,
2021

De la 1 august, tarifele pentru transportul public din București se schimbă. Un bilet unic pentru metrou, autobuz, tramvai și troleibuz va costa 5 lei, iar călătorii vor avea posibilitatea să opteze și pentru abonamente pentru o lună, 6 luni sau 12 luni. Nature Talks a analizat tarifele și tipurile de tichete din mai multe orașe europene.

Un abonament unic în Londra pe o lună ajunge la aproape 1.500 de lei

Dintre toate orașele analizate, cel mai scumpe bilete și abonamente se găsesc în Londra și Oslo Tarifele de la metrou variază în funcție de zonele în care circuli și de ore. Pe de-o parte, călătorii pot opta pentru un card preplătit, de pe care se retrage contravaloarea cursei. Odată ce ai ajuns la plafonul zilnic, nu vei fi taxat suplimentar în acea zi, indiferent de numărul călătoriilor pe care îl mai faci.

Există și abonamente unice pentru tren și autobuz, pe o perioadă de o săptămână, o lună sau un an. Prețurile pleacă de la 213 lei și ajung până la aproape 16.000 de lei pe an.

În Oslo, un bilet unic ajunge la 63 de lei, un abonament pe o lună la 965 de lei, de 7 ori mai mult față de București. Cei care optează pentru un abonament pentru toată perioada anului, vor plăti 9.655 de lei.

Abonamentul unic lunar din Viena sau Bruxelles, dublu față de cel din București

Un bilet unic pentru metrou și autobuz în Bruxelles costă 12 lei, în timp ce în Viena călătorii plătesc pentru un bilet 11 lei. Un abonament pe o perioadă de o lună în Bruxelles costă 241 de lei, iar pe un an 2.458 de lei. În Viena se poate găsi și un abonament unic pentru o săptămână, în valoare de 84 de lei.


Biletul unic din Budapesta sau Praga, asemănător la preț cu cel din București



Subiect principal:
Transport

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul