Anglia interzice mașinile pe diesel și benzină după 2030. Ce se întâmplă în România

de
Teodora Iacob
19
November
,
2020

Mașinile noi alimentate cu benzină sau motorină nu vor mai putea fi vândute începând cu anul 2030, potrivit Sky News. Interdicția fusese planificată pentru 2040, dar a fost adusă în conformitate cu planul în 10 puncte al lui Boris Johnson de a combate schimbările climatice.

În prezent, mai puțin de 1% din mașinile de pe drumurile britanice sunt alimentate în totalitate de energie electrică, astfel încât planul prim-ministrului de a pune capăt vânzării de mașini noi pe benzină și diesel va necesita o investiție enormă în infrastructura necesară mașinilor verzi, mai arată Sky News. Planul britanic include de asemenea, producerea de energie eoliană pentru a alimenta fiecare casă și dezvoltarea primului oraș încălzit doar cu hidrogen până la sfârșitul deceniului.

Cum stă România la capitolul mașini diesel

În anul 2019, în România erau  înmatriculate peste 3 milioane de mașini diesel, cu 300 de mii mai multe față de anul interior. Iar când vine vorba despre autoturismele pe benzină, în 2019 numărul lor a fost de peste 3.600.000, potrivit Profit.ro

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul