Cinci decorațiuni homemade pentru perioada Crăciunului

de
Emilia Frunzaru
4
December
,
2023

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători din an, fiind așteptată de copiii de pretutindeni. Ei sunt extrem de încântați de venirea iernii pentru că au atât de multe lucruri frumoase de făcut, dar și pentru că pot face lucruri creative cu propriile mânuțe.

Crăciunul reprezintă un prilej de a ne pune la încercare creativitatea și de a crea ornamente specifice sărbătorii. În acest articol vom discuta despre câteva decorațiuni pe care le poți realiza acasă, alături de cei dragi.

1. Pahare decorate în stil festiv

Cei pasionați să-și realizeze propriile decorațiuni hand-made, pot decora un pahar cu dantelă și diverse figurine pe el.

Acest tip de decorațiune te ajută să îți dezlănțui creativitatea, și să realizezi pahare-decorațiuni unice, unele mai speciale ca altele. Acestea vor putea fi utilizate și peste ani cu același drag ca prima oară. Vor deveni o amintire de familie a acelei ierni când ați creat decorațiuni împreună. 

2. „Comori”

Tot la capitolul amintiri, o altă idee de decorațiune care poate fi realizată acasă este un săculeț cu „comori”. Așa cum îi spune și numele, într-un săculeț mic de pânză sau orice material aflat la îndemână, puteți pune conuri de brad adunate din excursia la munte din acest an sau bețe de scorțișoară care vor parfuma întreaga cameră.

Astfel, la finalul sărbătorilor, poți face schimb de săculeți cu membrii familiei sau prieteni și să împărtășești povești legate de conținutul săculeților. Cei mici vor fi încântați să folosească tot ce au adus acasă din excursiile pe munți, când se bucurau să adune orice con mai frumos. 

3. Steluța luminată

Steaua este un simbol al sărbătorilor de iarnă, deoarece în povestea nașterii lui Iisus se spune că cei trei magi au fost ghidați de o stea căzătoare. Această decorațiune poate fi realizată ușor în casă cu ajutor unor coli de carton alb pe care le vei decupa.

După ce decupezi cartoanele, ele trebuie legate cu ață sau lipite, pentru a rezista mai mult. La final, steluțele pot fi atârnate atât în brad, cât și pe mobilă în casă. Dacă dorești un efect în plus, niște luminițe înconjurate în jurul steluțelor ar fi un detaliu definitoriu.

4. Portocala drept decorațiune

Nimic nu spune Crăciun mai mult decât apariția mandarinelor și clementinelor pe raftul supermarketurilor. Pe lângă deliciul pe care fructul în sine îl aduce, coaja poate fi folosită în mod practic pentru crearea unor ornamente.

Pentru precizie și pentru a decupa coaja mai ușor, sunt recomandate formele de la brioșe. Pe urmă, cu ajutorul unui ac cu vârf ceva mai gros, dă o gaură în vârful cojii și atârnă-le în brad. Mirosurile de cetină și citrice te vor face să simți Crăciunul în fiecare colțișor al casei!

5. Conuri de brad ninse

Ai văzut până acum cât de frumos arată conurile de brad ninse? Sunt foarte ușor de realizat! 

Inspirație: https://www.instagram.com/reel/CzMI3A1LFM6/

Ai nevoie de câteva conuri de brad, apă, făină, fulgi de cocos și o pensulă. Amesteci făina cu apa călduță pentru a se omogeniza rapid, apoi dai fiecare con de brad cu amestecul creat folosind o pensulă. Cu grijă și atenție treci conurile prin fulgii de cocos pentru a se așeza pe fiecare pin. Nu numai că va arăta destul de bine, dar îți va stârni pofta de prăjituri cu cocos.  

Așadar, este momentul să creezi ceva deosebit pentru a vă bucura împreună de magia acestei sărbători. Acestea se apropie cu pași repezi și este ocazia perfectă să îi ajuți pe cei mici să-și exerseze creativitatea! 

Subiect principal:
Educatie de mediu

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul