De la 1 februarie, cei care depozitează ilegal deșeuri în București vor fi amendați și vor rămâne fără autoturismul implicat în acțiunea ilegală

de
Teodora Iacob
7
January
,
2021

Ministerul Mediului anunță o serie de măsuri noi pentru combaterea poluării din București. În urma unei întâlniri dintre primarii celor 6 sectoare și ministrul Mediului, autoritățile au anunțat că de la 1 februarie, cei care sunt prinși că depozitează ilegal deșeuri, vor fi amendați.

Săptămâna următoare vor fi organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanți ai poliției locale și ai Poliției Române.

Acestea vor acționa ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinși că depozitează ilegal deșeuri și se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acțiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Națională de Mediu și reprezentanții poliției locale, vor fi în teren până când toată lumea va înțelege că deșeurile au reguli clare de depozitare și că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii. Barna Tánczos, ministrul Mediului

Ministrul Mediului a menționat și faptul că primăriile trebuie să găsească noi locuri de depozitare a deșeurilor generate în Capitală.

Bucureștiul va avea un plan provizoriu de măsuri pentru combaterea poluării

Planul integrat pentru calitatea aerului din București a fost recent anulat în instanță. Planul era prevăzut pe o perioadă de 4 ani și prezenta acțiunile care vor fi luate pentru reducerea emisiilor poluante. Acum, primăria Capitalei trebuie să vină cu un plan nou. Până atunci, va face însă unul provizoriu, alături de primăriile de sector.

Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în București, la autorizarea și monitorizarea lucrărilor din construcții și activitățile industriale și până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidențială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creșterilor concentrațiilor de poluanți în aer. — Barna Tánczos, ministrul Mediului

Subiect principal:
Deseuri

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul