FOTO. Tarife majorate de aproape șapte ori pentru parcările de reședință din București. Noile valori și harta zonelor de tarifare

de
Adrian Cojocaru
27
April
,
2021

Bucureștenii care își parchează mașina pe locurile de reședință marcate de primăriile din Capitală vor plăti de anul viitor tarife substanțial mărite după ce aleșii din Consiliul General au decis majorarea taxelor de 6-7 ori. Până acum, șoferii plăteau între 37 lei și 84 de lei pe an pentru un astfel de loc. Din ianuarie 2022 vor achita însă chiar și 600 de lei anual.

Solicitarea de a majora tarifele pentru parcarea de reședință a venit chiar de la primarii de sector. Aceștia au spus că sumele plătite în prezent sunt derizorii. De exemplu, în cea mai ieftină zonă, cea de la periferie, un șofer plătește 24 de bani pe zi pentru a-și lăsa mașina pe spațiul public.

Noul proiect votat astăzi în Consiliul General împarte orașul în patru zone distincte. În funcție de acestea a fost stabilit și tariful anual de parcare. Zonele vor fi A, B, C, D, unde A reprezintă parcările de reședință din zona centrală, iar D cele din cartierele mărginașe.

sursa: Primăria Capitalei

Noile taxe sunt stabilite în funcție de aceste delimitări și au valori cuprinse între 300 de lei în zona D și 600 de lei în zona A. Noile valori vor fi impuse începând cu 1 ianuarie anul viitor. Până atunci vor rămâne în vigoare cele actuale (37 lei zona D, 55 lei zona C, 66 lei zona B și 84 lei zona A).

În București sunt aproximativ 300.000 de locuri de parcare de reședință și 1,5 milioane de vehicule înregistrate.

Subiect principal:
Transport

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul