Nicușor Dan: Problema traficului din București va fi rezolvată în 2 ani

de
Teodora Iacob
4
November
,
2020

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că în doi ani poate fi realizat un sistem complet de management al traficului din București, citează Agerpres. Asta înseamnă semafoare inteligente care să rezolve problema ambuteiajelor din marile intersecții, dar și să creeze unde verzi pentru șoferi. De asemenea, baza de date a orașului trebuie actualizată, astfel încât să se poată măsura impactul oricărei inițiative, inclusiv în ceea ce privește transportul publlc, a mai precizat edilul Capitalei în cadrul conferinței ”From City to Smart City”, organizată de Asociația JumpToSmart.

Începe un nou exerciţiu financiar european şi există şi voinţa UE şi voinţa autorităţii naţionale şi voinţa autorităţii locale pentru a colabora pentru soluţii inteligente. Bucureştiul are nevoie de o soluţie inteligentă pe care, este o promisiune, o vom realiza foarte curând, în doi ani, estimez, din momentul acesta, pentru ceea ce înseamnă semaforizare inteligentă, adică un sistem complet de management al traficului, corelat cu transportul public. Bucureştiul, evident, are nevoie de o masivă digitalizare a întregii administraţii publice. Şi, din nou, aici avem bani europeni care ne sunt disponibili. — Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

Bucureștiul, una dintre cele mai aglomerate capitale europene

Potrivit unui studiu TomTom, Bucureștiul se află pe locul 4 în topul celor mai aglomerate orașe din Europa. În Capitală sunt înregistrate aproximativ 1.500.000 de mașini , iar alte 400 de mii de vehicule tranzitează în fiecare zi orașul. Cele mai recente analize arată că traficul este una dintre principalele surse ale poluării din oraș, așa cum Nature Talks a arătat AICI.

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul