O acțiune de tăiere ilegală din județul Hunedoara a fost descoperită cu ajutorul unui elicopter

de
Teodora Iacob
14
April
,
2021

Din luna aprilie, activitățile de exploatare a materialului lemnos din județul Hunedoara sunt urmărite cu elicoptere, în cadrul unei colaborări dintre Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara și Inspectoratul General de Aviație - Unitatea Specială de Avație Caransebeș.

Suprafața împădurită de la nivelul județului Hunedoara depășește 300.000 de hectare. Pe timpul misiunii de zbor din data de 13 aprilie 2021, pe raza comunei Dobra, județul Hunedoara, a fost observat un ansamblu de vehicule pe care era încărcat material lemnos, în interiorul fondului forestier.

Sursa: Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Decebal” Hunedoara

După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au verificat documentele cu privire la materialul lemnos transportat. Conducătorul ansamblului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau transportul materialului lemnos, la fața locului solicitându-se sprijinul personalului de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara.

În cauză au fost întocmite acte de sesizare cu privire la comiterea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier.

Acțiunile de patrulare aeriană deasupra zonelor împădurite vor continua și în perioada următoare, având drept scop atât prevenirea și combaterea tăierilor nelegale de material lemnos, cât și recunoașteri specifice ale reliefului caracteristic județului Hunedoara.

Subiect principal:
Paduri

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul