O specie de pasăre care a dispărut după al II-lea Război Mondial a revenit în România

de
Teodora Iacob
16
October
,
2020

Un vultur sur a fost găsit în zona de vest a țării. Pasărea a putut fi prinsă de către rangerii Parcului Natural Lunca Mureșului pe fondul unei stări de epuizare. Specialiștii cred că vulturul a ajuns în România din Serbia sau Bulgaria.

Vulturul sur a plecat din România după cel de-al doilea Război Mondial

Această specie a dispărut din România la sfârșitul celui de-al doilea război mondial din mai multe cauze, printre ele vânătoarea, otrăvirile și agricultura. Este o pasăre necrofagă, având un rol sanitar. Pentru că anvergura aripilor sale ajunge și la trei metri, spune cei de la Centrul de Reabilitare a Animalelor Rănite de la Târgu Mureș, poate parcurge distanțe foarte mari în cautarea hranei. De aceea, specialiștii cred că pasărea a călătorit din Serbia sau Bulgaria.

Sursa foto: milvus.ro

Din fericire pasărea nu are semne de răni sau alte accidentări. Vulturul sur este acum într-un padoc special, încăpător, unde se reface în siguranță și mănâncă pe săturate, mai transmit cei de la Centrul de Reabilitare.

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul