Parcările pentru biciclete devin obligatorii pentru școli, piețe, autogări. Cât este amenda pentru cine nu se conformează

de
Teodora Iacob
22
October
,
2020

Deputații au votat un proiect care prevede că toate clădirile de utilitate publică, unitățile din învățământul preuniversitare de stat, autogările și piețele agroalimentare, sunt obligate să aibă parcări pentru bibiclete. Legea urmează să ajungă la promulgare.

Dispozitivul antifurt va fi obligatoriu

Potrivit legii, clădirile vor fi dotate cu structuri metalice care să permite parcarea a minimum 10 biciclete. De asemenea, vor fi montate pe perioada staționării și dispozitive antifurt. Clădirile istorice și de patrimoniu se vor adapta noilor reguli, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice. Costurile lucrărilor pot fi suportate de administrațiile publice centrale sau locale sau de persoane juridice.

Amenzi prevăzute în lege

Cine nu respectă noile reglementări, riscă amenzi cuprinse între 2.000-4.000 de lei. Legea va ajunge la președintele României pentru promulgare, iar în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare, Guvernul va emitele normele de aplicare. Jumătate de an mai târziu, legea trebuie pusă în practică.

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul