Românii și-au luat animale de companie în starea de urgență. Care e motivul?

de
Teodora Iacob
3
November
,
2020

Izolarea la domiciliu i-a făcut pe unii oameni să se simtă singuri. Soluția pe care au găsit-o: să aducă în casă un animal de companie. Carantina de pe perioada stării de urgență cauzată de Covid-19 a influențat achiziționarea sau adoptarea unui animal de companie, arată un studiu recent al ARPAC (Asociația Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie). Astfel, 17% dintre posesorii de câine și 16% dintre posesorii de pisici au declarat că și-au luat un animal de companie în perioada stării de urgență.

57% dintre respondenți spun că alegerea lor este determinată de dragostea pe care o simt pentru animale, în timp ce 14% dintre aceștia au adus un animal de companie în gospodărie la dorința unui alt membru al familiei, în special a copiilor.

Ce animale de companie preferă românii

Câinele este cel mai comun animal de companie deținut la nivelul gospodăriilor din mediul urban, datele arătând că 66% dintre posesorii de animale de companie au câine, în timp ce 58% pisici, 12% papagali sau alte păsări, 11% pești. Lista continuă cu cei care deţin iepuri (8%), broaşte ţestoase (4%), hamsteri (3%) şi porcuşori de Guinea (2%).Românii din mediul urban dețin în mare parte câini de talie medie, iar rasa cea mai răspândită este Bichonul. În ceea ce privește pisicile, cele de talie medie sunt cele mai populare în rândul deținătorilor de pisici.

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul