Schimbările climatice au dus la peste 1 milion de decese în 20 de ani și la pagube de mii de miliarde de dolari

de
Teodora Iacob
13
October
,
2020

Schimbările climatice sunt responsabile de apariția dezastrelor naturale. Ele atrag pagube materiale și pierderi de vieți omenești. Cu toate astea, sunt țări care nu au nicio strategie care să dimineze riscul fenomenelor extreme. Cel mai recent raport al Națiunilor Unite arată că în ultimii 20 de ani, dezastrele naturale s-au dublat.

Peste 1 milion de oameni, uciși în ultimii 20 de ani de fenomene extreme

Raportul arată că în ultimele 2 decenii s-au înregistrat aproape 7.400 de catastrofe naturale. Acestea au provocat moartea a 1,2 milioane de persoane, în timp ce mai bine de 4 milioane au fost afectate. Pagubele materiale se ridică la 3 mii de miliarde de dolari.

Agențiile care se ocupă de managementul dezastrelor au reușit să salveze multe vieți prin pregătirea staff-ului și a voluntarilor. Dar sunt și factori care le pun piedici în demersul lor, în sepcial industriile care eșueză mizerabil când vine vorbe de reducerea gazelor cu efect de seră. — Mami Mizutori, șeful Biroului Națunilor Unite pentru reducerea riscului la dezastru

Cum au stat lucrurile până în 1999

În comparație, în perioada cuprinsă între 1980-1999 s-ar înregistrat 4,212 de dezastre naturale, 1,19 milioane de decese, și mai bine de 3 milioane de persoane au fost afectate.

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul