VIDEO. Cum a rămas un șacal din România blocat într-un bidon de plastic

de
Teodora Iacob
15
October
,
2020

Gestul de a arunca deșeuri pe jos a devenit din păcate o obișnuită pentru unele persoane. Ce nu înțeleg acești oameni este că orice aruncăm afectează într-un mod sau altul mediul înconjurător. Cel mai recent exemplu vine din județul Vrancea, în Lunca Siretului Inferior. Un șacal a rămas cu capul blocat într-un bidon de plastic. Cum a fost posibil? Ecosistemele de luncă sunt pline de depozite ilegale de deșuri, spune Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB). Imaginile au fost surpinse de o cameră cu senzor de mișcare.

Șacalul este căutat pentru a fi eliberat

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice a anuțat într-o postare pe Facebook că animalul este căutat. Speră reprezentanții Asociației că îl vor găsi și îl vor elibera. Mai fac aceștia un apel către populație : Vă rugăm oameni buni să nu mai aruncați deșeurile peste tot în natură!

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul