Aproape 5 milioane de români au învățat cum să reducă risipa alimentară, potrivit InfoCons
Citește articolulO singură familie aruncă la gunoi 74 de kilograme de mâncare într-un singur an. 17% din cantitatea de mâncare aruncată provine de la restaurante și magazine.
Citește articolulLa întrebarea ”Ce faci cu mâncarea care îți rămâne în frigider, neconsumată”, 3 din 4 persoane răspuns că o aruncă, în timp ce un sfert dintre respondenți spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze. Datele sunt dintr-un studiu LifeBox, liderul pieței de healthy food delivery din România.
Citește articolulMai multe companii tech au dezvoltat aplicații pentru mobil ca să ajute în lupta cu risipa alimentară. Ele funcționează pe baza unor principii simple: fie notifică utilizatorii că alimentele din frigider sunt pe cale să expire și trebuie consumate, fie îi anunță la ce magazine din zona lor sunt reduceri pentru produsele al căror termen de valabilitate urmează să expire, conform Euronews.
Citește articolul