Două pericole uriașe pândesc la orizont, iar ambele pot agrava efectele poluării planetare. În oceane ajunge o cantitate mult mai mare de carbon, în timp ce topirea accelerată a ghețarilor eliberează metan în atmosferă
Citește articolulSfârșitul de an aduce analize și recapitulări pentru ce a însemnat 2020. Dincolo de pandemie, anul acesta nu a cruțat nici natura, care a avut de suferit în continuare.
Citește articolulDupă ce în vară mai multe utilaje ale Apelor Române au curățat Dâmbovița de gunoaie și de excesul de vegetație, în unele zone, apa arată la fel ca înainte: murdară și plină de gunoaie.
Citește articolulAproape 230 de mii de tone de plastic ajung anual în Marea Mediterană. Asta înseamnă o cantitate de gunoi care ar umple 500 de containere de trasnport.
Citește articolulO adevărată operațiune de căutare a fost pornită în Irlanda pentru găsirea celui mai iubit delfin din insulă! Fungie, un exemplar solitar care trăia în apropierea portului Dingle din sud-vestul țării, a fost dat dispărut de localnici.
Citește articolulConsiderat o adevărată fosilă vie, aspretele a fost descoperit pe un râu din județul Argeș, în apropiere de Brădetu. Peștele este cel mai rar din Europa, iar prezența lui în România a fost anunțată de alpinistul Alex Găvan, cel care a dus în trecut și campanii pentru salvarea speciei.
Citește articolulReprezentanții Gărzii de Mediu au declarat pentru naturetalks.ro că a fost vorba despre o avarie la operatorul stației de epurare Domnești. Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov s-au deplasat la fața locului.
Citește articolulDin cauza secetei și a nepăsării, lacul iezer din Călărași a dispărut în mai puțin de 3 luni, avertizează Societatea Ornitologică Română. Lacul este acum un deșert, iar biodiversitatea este afectată.
Citește articolul